Reisverhaal «Hong Kong »

The Big Trip | Hong Kong | 1 Reacties 19 Oktober 2018 - Laatste Aanpassing 19 Oktober 2018

Hong Kong was bewust maar een korte stop van 2 nachten. Jammer, want het is een fantastische en opwindende stad. Het is een vroegere Britse kolonie en dat is eraan te zien. Ze rijden er links van de weg en bijna iedereen spreekt er Engels. Een hele verademing na een maand gebarentaal en google translate in China. Het is een van de dichtst bevolkte regio’s ter wereld en het is er ongelooflijk druk. Ik verlies wat tijd omdat ik wat papieren in orde moet maken voor mijn visum voor Vietnam. Ook heb ik besloten dat ik een toch een laptop nodig heb, en Hong Kong is de uitgelegen plaats om er een te kopen. Veel toeristische attracties kan ik hierom dus niet doen. Het enige wat ik echt wil zien is het uitzicht van op de victoria peak. Maar wanneer ik naar daar wil gaan begint het opnieuw hard te regenen. Om te vooorkomen dat mijn nieuwe aankoop al nat wordt, moet ik dus helaas terug naar mijn hostel. Ik heb wel nog een leuke avond met een meisje dat ik heb leren kennen en geniet samen met haar van het mooie uitzicht over de Hong Kong skyline.

Na een maand rijst eten ben ik klaar voor mijn nieuwe bestemming. Vietnam, een gevestigde waarde op het backpacker trail. Dit land stond al vanaf dag 1 op mijn lijstje en is een van de landen waar ik enorm naar uitkijk. In China had ik het meeste op voorhand gepland. Voor Vietnam ken ik de bezienswaardigheden en weet wat ik wil zien en doen, maar een plan heb ik niet. Ik ben volledig vrij om de te doen waar ik op dat moment zin heb en te zien waar het avontuur mij brengt!

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

cools paul Het stadszicht is wel wat anders dan de weidse zichten van in China. Het gezelschap blijft leuk lijkt me. Blijf ervan genieten. Geplaatst op 19 Oktober 2018

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking