Reisverhaal «Kerstmis en Nieuwjaar in Thailand»

The Big Trip | Thailand | 0 Reacties 31 December 2018 - Laatste Aanpassing 21 Januari 2019

Joachim is terug vertrokken. En na een maand met z’n tweeën reizen, ben ik terug alleen. En dat net voor de kerstperiode… Ik had me op voorhand mentaal voorbereid op een gevoel van eenzaamheid, maar eigenlijk, is daar weinig sprake van. Want na ruim 3 maanden reizen, en al het feesten van de voorbije dagen, wil ik eigenlijk gewoon rust. En die rust vind ik op het volgende eiland dat ik bezoek. Ik boek 5 nachten in het “Chill In hostel” op Koh Samui. Het is een zeer leuk hostel vlak aan het strand met een gezellige openluchtbar. In die openluchtbar maak ik kennis met wat Britten die ook allemaal alleen op reis zijn. We drinken rustig een ijskoud pintje terwijl de zonsondergang voor een prachtige gekleurde hemel zorgt. Het enige wat me eraan herinnert dat het kerstavond is zijn de berichtjes die ik ontvang en het feit dat het regelmatig ter sprake komt.

Uitzicht vanuit de opluchtbar van het hostel

Ook kerstdag is hier een dag als alle andere. De uitnodiging van de Britten om wat watervallen te gaan bezoeken sla ik af. Ik nestel me in een comfortabele zetel met uitzicht op zee, geniet van de rust en kom eindelijk nog eens aan schrijven toe. Na een hele dag ontspannen in mijn eentje is ook mijn sociale batterij weer opgeladen, en maak ik kennis met Stephy. We drinken eerst wat biertjes in de gezellige bar, en gaan daarna samen een traditionele kerstmaaltijd eten, Thaise rode curry met rijst en kip. Je zou hier wel ergens een veel te dure kerstmaaltijd kunnen eten in een of ander resort. Maar de kans is groot dat het toch op niets trekt omdat ze dat hier bijna nooit klaarmaken. Uit ervaring weet ik dat Westers eten in Azië net hetzelfde is als Aziatisch eten in het westen, het is bijlange niet zo goed als het origineel. We zetten de avond verder in dezelfde traditionele trend en gaan naar een reggaebar gebouwd op de rotsen aan het strand. We hebben een hele gezellige avond samen. Na 3 maanden reizen zijn veel gesprekken ongeveer hetzelfde… Van waar ben je? Hoe lang reis je? Wat is je volgende bestemming?… Maar met haar is er een klik en we voeren leuke interessante gesprekken. Het is verfrissend om nog eens iemand wat beter te leren kennen. De sfeer in de reggaebar is zalig, maar van kerstsfeer is geen sprake. Hoe dan ook, ik zal me voor de rest van mijn leven de kerst herinneren die ik heb doorgebracht in het gezelschap van dit fijne meisje, in een reggaebar op de rotsen, in Thailand.

Sushi met Stephy

De dag erna slapen we uit en blijven we de hele namiddag in het hostel. We genieten van de zon en de rust, terwijl we rustig aan wat pintjes achterover kappen met uitzicht op de zee. We maken kennis met een Zweed die ons de rest van de namiddag vergezeld. Het is gezellig, ontspannen, we zijn content en genieten wat later van de zonsondergang. We leren nog 2 Braziliaanse meisjes kennen en met ons vijven nemen we een taxi naar Chaweng beach. We gaan samen iets eten en gaan daarna iets drinken aan een van de vele strandbars. Opnieuw is het een heerlijk ontspannen en gezellige avond. Bovendien zal een van de Braziliaanse meisjes in Rio zijn tijdens het carnaval, dus we houden contact!

"Grandfather's rock"

Vanuit Koh Samui reis ik terug naar Krabi. Maar deze keer verblijf ik niet in de grijze stad, maar in het mooiere Ao Nang. Op de eerste avond leer ik 2 Zweedse meisjes kennen in het hostel en we gaan samen uit eten. De dag erna gaan we samen de “tiger Cave temple” bezoeken. Het is een tempel in een grot in de bergen, met boven op de 300 meter hoge berg een uitzichtpunt en een grote boeddha. We trotseren samen de 1260 trappen om er te geraken. Onderweg komen we Darko tegen. Hij is net als mij op wereldreis en heeft net als mij in Vietnam wat tegenslag gehad... Hij heeft daar 6 weken geleden zijn voet gebroken bij een motorongeluk en draagt nu nog steeds een brace. Of deze trappen trotseren met een brace heel dapper, of net heel dom is, laat ik in het midden. Ik vind het in ieder geval indrukwekkend dat hij boven is geraakt… Indrukwekkend zijn ook de uitzichten boven op de berg. Na lichtjes gestorven te op de trappen brengt de prachtige zonsondergang ons terug tot leven. Het was de klim meer dan waard want dit is genieten!

 

 

Tiger Cave Temple Mountain

De dag erna neem ik de “long-tail boat” naar Railay en Tonsai Beach. Dit zijn werkelijk de mooiste stranden die ik al gezien heb. Bovendien is het er rustig, want ik ben vroeg opgestaan om de drukte voor te zijn. Ik beklim weer een zeer stijl pad dat naar een mooi uitkijkpunt leidt. Het is de laatste dag van het jaar, en het is een prachtige dag om een fantastisch jaar mee af te sluiten!

  

Railay Beach, zeker een van de mooiste stranden die ik al ooit gezien heb

Op oudejaarsavond heb ik met de Zweedse meisjes afgesproken om te gaan eten. We doen decadent! Want in Zweden is het blijkbaar traditie om op oudejaarsavond kreeft te eten. Het is ten slotte een speciale gelegenheid, dus waarom niet. En kan je 20 euro voor een overheerlijke kreeft in een mooi restaurant op oudejaarsavond eigenlijk decadent noemen? In Thailand wel, maar naar Belgische normen is het spotgoedkoop. Na de feestmaaltijd gaan we naar het strand waar we nog met wat anderen van ons hostel hebben afgesproken. Op het strand wordt de ene lantaarn na de andere de lucht in gelaten, wat voor een gezellige sfeer zorgt. Met onze voeten in het water tellen af van 10, en 6 uur vroeger dan in België eindigt hier 2018. Het zal voor mij altijd het jaar zijn wanneer een van dromen werkelijkheid werd. Van het strand gaan we naar naar een van de vele bars om nog eens feestje te bouwen op livemuziek. Het was een geweldige afsluiter van een geweldig jaar!

Oudejaarsavond 2018 - 2019

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking