Reisverhaal «Thailand - The land of smiles»

The Big Trip | Thailand | 0 Reacties 07 Januari 2019 - Laatste Aanpassing 25 Januari 2019

Van Ao Nang neem ik de bus naar Krabi en vervolgens de ferry naar Koh Lanta. Net op tijd! Want er is een tropische storm op komst die rechtstreeks over mijn vorige bestemmingen zal razen. Op Koh Lanta komen we er met wat wind en regen van af, en het is verre van het slechtste weer wat ik al gezien heb. Op het eerste zicht valt Koh Lanta me tegen. Mijn hostel is gelegen aan een drukke karakterloze betonweg en ondanks de goede reviews vind ik er mijn draai niet. Het is er stoffig, de douches zijn niet al te proper, het plafond is te laag en bovendien is mijn dekentje te klein om mijn volledige lichaam te bedekken. Het nabijgelegen strand is wel mooi, maar met het slechte weer heb je daar weinig aan. Maar alle ferry’s en bussen zijn geschrapt omwille van de storm, dus ik zit hier nog een aantal dagen vast. Dan maken we er maar het beste van! En ik schrijf me in voor een Thaise kookles. Dit was een zeer leuke ervaring! We leren 4 Thaise gerechten maken en krijgen dus ook een hele hoop te eten. En al zeg ik het zelf, het was superlekker!

Kookles in Thailand


Ik verlaat het hostel dat gebouwd lijkt te zijn op kabouterhoogte en ga naar een hostel waar ik ten minste niet gebukt hoef rond te lopen. Het was een goede beslissing want er is een groot overdekt balkon van waar we het slechte weer kunnen zien voorbij komen. De ochtend erna is de storm voorbij, de wind gaan liggen en in de namiddag stopt het ook met regenen. Volgens mijn Italiaanse kamergenote Deborah is dit het perfecte moment om een waterval te gaan bezoeken dus we trekken eropuit! Eigenlijk is vooral de wandeling door de jungle interessant. Het pad is moeilijk begaanbaar door het vele regenen en het voelt heel avontuurlijk aan. De groene natuur en de gigantische bomen zijn prachtig. Onderweg komen wat grotten tegen. Met een zaklamp gaan we op verkenning en komen al snel wat vleermuizen en een hele grote spin tegen. De waterval zelf stelt eigenlijk niet veel voor. Ondanks dat het 2 dagen onafgebroken geregend heeft is het niet meer dan wat gedruppel. Uitgehongerd trekken we terug naar de bewoonde wereld. We gaan eten in een restaurant dat wordt uitgebaat door moslims. Ze serveren er zelf geen alcohol, maar ze zeggen dat we gerust onze eigen drank mogen meenemen en geven ons zelfs glazen om ons bier in te schenken. We beëindigen deze leuke avond in een van de vele strandbars. Het is gezellig en ik besluit om toch nog een dag langer op dit eiland te blijven.

De wandeling naar deze waterval midden in de jungle was indrukwekkender dan de waterval zelf


Op mijn laatste dag op dit eiland, en ook mijn laatste dag in Thailand, verandert mijn indruk van dit eiland dramatisch. We gaan naar een nationaal park en doen opnieuw een wandeling door de jungle. We komen enorm veel wilde apen tegen, en we hangen zelf ook even de aap uit. Ondertussen is het ook terug prachtig weer met een stralende zon. Na de stevige wandeling gaan we van de jungle naar het mooie strand. We nemen een verfrissende duik en kijken hoe de apen de toeristen lastigvallen en hun etenswaren stelen. Na het zwemmen wandelen we nog naar de vuurtoren waar we een mooi uitzicht over het eiland en de zee hebben.

 

We hangen zelf ook even de aap uit...


Op de weg naar huis stoppen we aan een lokaal marktje en kopen er wat eten en bier voor een picknick op het strand. Terwijl ik voor de laatste keer in Thailand de zon zie zakken in zee besef ik hoeveel geluk ik heb om hier kunnen zijn. We genieten van een perfecte en gezellige avond samen. Ik had mijn laatste dag in Thailand niet beter kunnen voorstellen. De ochtend erna sta ik vroeg, en alles behalve uitgeslapen op, maar ik voel me super! Een kleine en oncomfortabele minibus pikt me op voor een lange reis naar Maleisië. En na zes weken verlaat ik dit prachtige land, met een grote gelukzalige glimlach op mijn gezicht.

 

Mooie uitzichten op Koh Lanta


PS. Voeg me toe op instagram voor meer up to date foto's en verhalen.
       www.instagram.com/jorislinden


 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking